jul mys

Nu sitter jag i Sollefteå. Har precis vaknat. I veckan har jag och M bakat lite olika godsaker. Som pepperkakor, knäck och beskvier. Beskvierna blev jättegoda. Dom ser riktigt hemmagjorde ut. Inte så perfekta som de man köper i butiken. Ikväll kommer farfar och anders hit och ska äta middag och vi ska se på bingolottos uppesittarkväll. Det ska bli kul att träffa farfar det var ju ett tag sedan. Men det ska blir riktigt kul att träffa farbror Anders det var längesedan. Nu ska jag gå och äta frukost. 

sen natt

ikväll blir det sent. M är ute på krogen med hennes 2 bästa kompisar och jag har fått den stora äran att hämta dem från krogen:) Det är lugnt för mig. Jag är visserligen väldigt trött på kvällarna. Men jag var och klpte godis för mina sista 30 kr som jag hade på kontot. så det håller mig vaken. Jag har spänderat kvällen med ölund och Gradin 2 kompisar från sollefteå. Det var riktigt trevligt. Gradin har en jättefin lägenhet här i Umeå. Ne nu ska jag fortsätta äta lite godis börjar bli less på det men Mringer väll snart.

JULLOV!!!

Äntligen har man fått jullov:D Vädret är perfekt. Det är ca 17 minus och strålande solsken:D Alltså en perfekt första dag på lovet. Igår åt vi julbord på skolan. Det kostar 35kr att äta lunch i matsalen. Så det var ett mycket billigt julbord. Det var mcyket god saker på det också så det känndes verkligen att det börjar närma sig jul nu.

Idag kommer det en ny kyl, frys och spis som vaktmästaren ska instalera. Så det ska bli kul att få nya vitvaror. Ikväll blir det även handbollsträning. Synd bara att mina fötter inte har vant sig än. Så efter föra handbollsträningen hade jag 2 jättestor blåsor på fötterna. Det gjorde ont som satan men nu känns det bättre men inte helt bra. Får se hur det går ikväll. Ska även ringa min praktikplats idag för att få kontaktuppgifter till min handledare. Nu ska jag äta lunch.

komnikation

Det är de vi håller på att prata om i skolan. Riktigt tråkigt! Vi pratar om hur man kominuserar och nu har vi gått in lite på hur man inom lokförar yrket ska kominucera med olika personer vi radio för att man ska minska risken för att  man bli misförståd. Imorgon ska vi ha som ett litet rollspel för Thomas och våra gästlärare. Sen har vi bestämt att vi ska äta julbord som de serverar på skolan. Det längtar jag till.

Nu sitter jag och väntar på att åka på handbolls träning. Det ska bli kul. det har förövrigt kommit ganska mycket snö idag:D

lyx middag

Igår gjorde jag och M en riktig lyxmiddag. Det var älgklav stek med hasselbak potatis. Det var riktigt gått. Man kan inte tro att vi är fattiga när man äter älgstek som kostar minst 500kr/kg i butiken. Men eftersom att svärfar jagar så får vi älgkött från han. Det är bra och mycket godare än nött:)
Igår kväll var jag hos Ölund. Vi satt och spelade lego batman hela kvällen typ. Det var jävligt roligt spela att fördriva tiden med. Så här lagom klurigt och gå runt och klara banor. Senare idag ska jag ta bussen och se på handboll. Jag har föresten världens träningsverk sen i torsdags. Sjuk svårt att gå nerför trappor eftersom att jag har mest träningsverk i låren.

Handboll

Handboll är en för jä.la rolig sport. Ikväll har jag varit och tränat med UHF. Så hårt har jag inte tränat på hela hösten. Jag kunde knappt stå upp fick blod smak i munen. Men det var riktigt kul att vara tillbaka. Laget tyckte det var kul att jag var tillbaka även tränbar tyckte det vra bra. Sedan var det några nya riktigt bra spelare. Det gick faktist riktigt bra. Man är ju en klippa i försvaret och ger ut mycket hårda smällar. Men man tar mycket stryck också.

Idag har vi för övrigt inte haft någon skola. För det var klassfest igår (som jag inte hade råd att gå på) så då tyckte läraren som också var ute med TCC och åt julbord så då ville han också ha sovmorgon plus att han skulle köra till Luleå och vill ju inte komma hem så sent. Jag klarde förövrigt omprovet som jag gjorde i måndags. Det gick riktigt bra. Så nu har det äntligen gått in. Då är det ganska lätt. Kan vara lite svårt med alla olika skåp med grejer som finns på ett RC-lok.

jul mys.

Idag har vi haft M:s syrra här på besök. M och hon har gjort knäck och lussebullar. Det är gott med jul godis och fika. Nu ligger M och sover i soffan hon är jättetrött har städdat och bakat. Hon är värd att sova länge nu:)

Idag har jag annars lämnat trombosyter. Det gick jättebra. Dom är så trevlig på blodcentralen. Man bara ligger där och sjuksköterskorna kommer fram och frågar om man ska ha något att dricka eller ha en filt och ser till att man har allt man behöver:) Man är som en kung då:D Sedan har jag gjort omprov idag. Det måste jag ha klarat. Annars vet jag fan inte vad jag ska veta för att klara kursen. Så det gick säkert bra.  Ne nu ska jag se påp simpson.

PS: träffade M storebror på NUS idag när jag satt i väntsalen på bussen till Vännäs. Han är nämligen ambulanssjuksköterska. Så idag hade han följt med i Sambulansen som går från Skellefteå till umeå. Det var trevligt att han kände igen mig:D


helg

Nu har det äntligen blivit helg igen:D Det är skönt att sluta tidigt på en torsdag. Denna vecka har vi pratat om hur det fungerar med el i ett lok och vilka maskiner den åker förbi och vad de gör. Vi fick även se en liten filmsnut idag. Det är 3 lok som är samankopplade och ska rensa banan från snö. någonstans i USA. Loken drar tillvardags tåg som kan vara upp till 2 km. I Sverige har vi max ca 600-700 m tåg. Kolla hur ddet går när den ska rensa snö.

http://www.youtube.com/watch?v=tF2ZPRmocs4&feature=PlayList&p=367F3C51436B56E0&index=4

RSS 2.0