1ÅR!

Idag firar jag och min älskling 1 år som förlovade. Jag älskar hon hur mycket som helst. just nu sitter jag i soffan och M ligger i den andra och sover. Hon är trött:) Vi hade en jättemysig middag med älgfilé, klyftpotatis och bea sås. SMASKENS!!

idag på skolan har vi inte hunnit gjort så jättemycket. Han som vi ska ha nu i 2 veckor gick igenom på ett ungefär hur han skulle lägga upp allt. Vi alla fick presentera oss för han och så. Sen fick jag ett mail från Jens på TCC idag att min lia plats för första Lian är klar. Det blir 2 veckor i Piteå åt TGOJ. Så det ska bli kul att äntligen få komma ut och se hur det är:D

Ikea utkörning

Igår kväll var det mitt första pass med ikea utkörningen igen . Det gick väldigt bra. Jag jobbade med en ny kille som har börjat i höst. Vi var runt till några hus i byar runt Umeå. Men det verkliga roliga var att sista leveransen var ganska långt utanför Umeå nära Sörfors. Vi hade svårt att få tag i kunden. Men när vi väll fått det, hittat dit och bärt in grejerna så ser vi att det står ett antal rockbjörnen statyetter. Vi frågade om det var hans men sen såg vi att det stog Liza Miskovsky. Så vi levererade till Liza Miskovsky. Det var lite häftigt att se hur hon bor hemma. Såg dock inte hon men såg en kvinna i fönstret när vi gick ut. Så det var säkert hon. Så nu vet man vart hon bor.

UMEÅ!!

Nu är jag ÄNTLIGEN tillbaka i Umeå:D Det känns så jäkla bra.  Lägenheten är jättefin och mysig. Vi börjar även få det någorlunda här inne. Det enda som vi ingenligen har kvar är sovrummet och vart vi ska hä klädderna. Det Finns nämligen bara 3 garderober i lägenheten.  I dem ska man ju ha mssa annat än bara klädder också. Men vi hoppas att vi får en jätte garderob i julklapp att ha o sovrummet. Så nu är det bara för alla som har lust att ses och vill spela lite giutar hero är det bara att höra av sig.

Denna vecka har vi haft elteknit. FAN för det! Hade prov idag. 1 poäng från G. Så jävla ireterande. Den kursen har varit så jävla svår och vi har bara läst sen i måndags. Medans lokförar utbildningen i Hallsberg har 2 veckor. Plus att jag var borta i tisdags och kunde inte plugga något då. Så jag är så jävla förbandad på TCC att de kan ha olika längd på samma delmoment på 2 likadana utbildningar. Men något som är bra:) Är att jag ringde min Farbroa Anders som bor i Piteå. Jag ska få sova hos han under våran första praktik som vi har v.4 och 5. Ne nu ska jag ringa en jobb kompis på Ikea ska jobba imorgon kväll:d det är skönt att få jobba lite och tjänna pengar.

ny vecka.

nu är det ännu en nya vecka. Men denna vecka är väldigt speciel. För imorgon flyttar vi tillbaka till Umeå. Det ska bli så härligt. Vi sov där ihelgen lördag-söndag. Det är en skit bra lägenhet. Så på ondag kommer jag att ta bussen till skolan. Måste komma ihåg att prata med min klasskompisar som också åker buss till skolan. En bor också uppe på nydalahöjd. Så det är perfekt.

Idag Så ska vi börja med lite nya saker i skolan. Det ska komma en gäst lärare och prata om el och hur det fungerara på järnvägen. I torsdags så var vi ju på bangården. Då fick jag åka i loket fö första gången:D Men det handlade bara om max 5 meter. Så det är inte så mycket att hurra för. Några i klassen fick testa köra dessa 5 meter också. Medans vi andra tittade på i hytten hur man gjorde.
På bilden längst till vänster ser man en av vårar lärare Kent. Jag har för mig han står och prtar om man kör på en älg vad som kan hända fram på loket som man kan behöva åtgärda på plats. Sedan bild 2 och 3 har vi vännäs bangård. ganska trist väder hade vi. Bilden längst till höger är buffertarna mellan 2 timmervagnar.


Dålig uppdatering

Det har varit väldigt dålig uppdatering från min sida på bloggen. Jag har som inte orkat eller haft något särskilt att skriva om. Vi gör inget jättekul i skolan. Vi håller på att lära oss om tågets broms och allt som har med det att göra. Imorgon ska vi på bandgården och få kolla på lite olika bromsar hur man kopplar och så.

Idag kom pappa på besök. Han ska hjälpa en man i överboda och gjuta ett golv i en ladgård. Så istället för att fara jätte jättetidigt imorgon så fick han ju självklart sova hos oss. Han ska även tillbaka till hit nästa vecka på tisdag då han ska hjälpa oss att flytta:D Äntligen flyttar vi tillbaka till Umeå igen:D Jag och pappa sitter och tittar på Italien-Sverige. det är väll inte världens bästa match men det är några målchanser för Sverige. M har redan gått och lagt sig. Hon har varit jättetröt och börjat tidigt några dagar i rad nu. Så hon har somnat i sängen. hon är sött när hon sover:D   JAG ÄLSKAR HON SÅ MYCKET!



giutar hero

Giutar hero är ett jävligt roligt spel:D YEAH!! Igår morse tänkte jag att jag skulle testa spela lite Need for speed. när jag hade gjort det så såg jag att han vi köpte spelet hade sparat en massa spel på hårddisken. Så jag tänket vad det är för mening att ha kvar de där. så jag tog bort alla. Men då tänkte jag inte på att han hade sett till att få alla låtar på Giutar hero. så när jag och M skulle spela efter jag kom från skolan vid 11 Så var ju alla låtar borta eftersom jag hade tagit bort det han hade sparat. FAAN. Men då börjad vi starta en egen karriär för att få tillbaka alla. Så innan vi for till Storuman så hade vi lyckats varva easy nivån. Så nu har vi alla låtar när man spela 2 :) Skönt.

Det gick bra på provet igår om växling. Det blir ju helt klart G. Men Är lite osäker om det blir VG men hoppas på det. Nu till veckan ska vi börja läsa om broms. Det kanske inet kommer att bli det roligaste ämnet, men kanske ett av det viktigaste.

Snart är det inte länge kvar tills vi flyttar till Umeå nu. Vi har fått nyckeln och på måndag så ska M fara med ett billass. Hon hade tänkt att sätta upp gardiner och se till att den dagen man flyttar på riktigt så Känns det inte så hemskt att det inte sitter uppe några gardiner.


Malmö-helsingborg

Idag fick vi se på film som någon lokförare hade spelat in när han körde mellan Malmö och Helsingborg. Det var väldigt intresant till en början men efter en stund så blir det ganska tråkigt när man bara ska titta och man inte får köra själv. Sen var det inte av bästa kvalit på filmen. Så när det kom en skylt eller signal såg man inte vad den visade förren strax innan man passerade den. Det blir förmodligen bättre när man sitter själv i loket:D Men man har klart lärt sig en massa saker. Men det märks att det inte är först man får sätta sig i ett lok som det mesta kommer att falla på plats.

Idag fyllde även Kim 23år. Som vanligt hade Linnea och Klara bakat. Idag blev det pepparkakor. Alla fick en pepparkaka med sitt namn på. Men Kim han fick en hel stridsvagn som var gjord av pepparkaka. Han är en föredeta millitär.


Play station 3

Idag har jag och M köpt ett ps3. Vi hittade ett på blocket för 5300 där man fick med en massa spel, handkontroller, gitarrer och mikar. Imorgon ska M möta en kille för att få den. Det ska bli jättekul att få den. Vi har alltid velat ha ett ps3.

Idag hade vi fin besök på utbildningen. Vi hade våran kursansvarige Jens från Boden här. Han skulle pratat med alla om praktiken. Men han hann bara pratat med halva klassen. Men han skulle komma tillbaka nästa torsdag. Vi håller fortfarande på med växling. Men nu är det bara repetion på det vi har lärt oss. För på torsdag så har vi prov. Det är alltid bra med prov på torsdag för då far vi till Storuman och då är det skönt att inte sluta så sent och komma fram på kvällen.  

Tidig morgon.

Idag blev det en väldigt tidig morgon. Jag klev upp när m klev upp vid 6.00 för att fara på jobbet. Tänkte att jag kan lika bra kliva upp då för att gå ut med hundarna och mysa framför tv när det är mörkt ute. Hade kvar en bit blåbärspaj som jag åt till frukost.

Jag har inte gjort mycket under min ledigthet. Det är otrloigt tråkigt att sitta i Vännäs på helgerna. Men snart så flyttar vi ju tillbaka till Umeå. Någon  gång nästa vecka kan vi hämta en nyckel från han som bor i lägnheten nu. Det enda jag gjort i helgen är väll att plugga och sitta framför tv. Var även ute med hundarna på en lång promenad igår:)

'

Två busar som tycker det är roligt med snö.

Växling

På utbildningen håller vi på att läsa om hur växling går till och vad det finns för regler. Det är mycket man måste kunna när man ska växla ett tågsett. Det är inte bara att växla som man vill. Det finns mycket regler som t.ex. hur man kan få starttillstånd för att börja växla. Eftersom vi inte har någon skola onsdag, torsdag så fick vi hem ett häfte vi skulle göra. Har inte börjat på det än. Har gjort ett annat häfte som jag inte gjorde förra veckan när jag var i Stockholm.


Måndag

Idag har skolan börjat igen. Vi började kl.12. Det är alltid skönt med sovmorgon på måndagarna:) Fick reda på att jag klarat provet jag gjorde i Tisdag. Men jag vet inte vad jag fick. Men läraren sa att alla som gjorde det klarade provet. Idag har vi gått igenom allt man ska göra nära man ska börja Växla ett tågsett. Det bästa med denna Måndag är att det bara är en skoldag kvar till det är helg:D Vi får helg för att det var någon annan som ville ha lokalen vi är i. Så då fick vi ta ledigt:D Så för alla er som pluggar på universitet(ÖLUND) vist är det skönt med helg;)

RSS 2.0