hurtig

Idag var jäg jävligt hurtig i köket och ute på landsvägen. Idag gjorde jag ragmunk med becon i en långpanna. DET VAR JÄTTEGOTT!! Receptet kom från Ica´s husmanskost kokbok. Jag har även hunnit med att ut och springa 30 minuter. Det gick hyffsat bra. Höll ett högt tempo men fick efter halva vägen ont i hälsenorna. Jag tror jag måste skaffa nya löparskor. Mina har hängt med för många år. Det är så dyrt bara att köpa nya skor. För då hade jag tänkt att gå till en riktig löpbutik.

På skolan ska vi ha diagnostiskt prov imorgon. Provet är inte betygsgrundande och vi rättar det sjävl. Men det är bra att veta vart man ligger. Det är mycket man ska tänka på när man ska köra tåg. Som att det finns inget som heter station längre. Nu mera heter det driftplats och det flesta driftplatserna styrs av en fjärtågklärerare som kan sitta 30 mil i från en driftplats och bestämma vad som ska hända där.


YES!!

Idag fick vi tillbaka provet vi gjorde för någon vecka sen. Det gick bra fick 30/32 men var inte helt nöjd endå. Jag lyckades slarva bort 1 poäng det känndes surt när det var en kryss fråga där jag klart viste vad det var för svar men kryssade fel. Men så är det ibland fick endå VG. Det vi håller på med nu är väldigt kul men det går lite segt fram. Imorse hade vi på en timme från 8.30 - 9.30 haft två raster. Vi har ca 20 min lektion sedan minst 10 min rast sedan 20 min lektion igen och rast. Så håller det på.

Idag och igår har jag sett filmerna i serien med polisen "Johan Falk". Jävligt bra filmer rekomenderar att ni ser dem. Men börja med att se GSI för då ser ni de i rätt ordning annars blir det krångligt.

 


Rolig konmentar.

Fick en rolig komentar av Bodin och Ölund 2 kompisar från undrom. 

"Tja broder! va faan ölund ville visa mig sveriges populäraste blogg och jag tänkte åhh Kissies lr blondinbella kanske kenza? nä då tar han och visa mig din blogg?!?! näe skoja bara lite :) men jag saknar fortfarande typ dagens outfit lr kanske du vill posera i din nya rosa mysdress? titta lite på dom andra konkurenterna dom ovan alltså:) tack för en fin blogg! dina undromspojka forever<3

tror att det hade kunnat bli rätt så coolt med lokkläder i dagens outfit varje dag;"

Så här får ni dagens outfit:P




JEANS Batistini Dressman tror jag.
SHÄRP Saddler present.
LINNE Vailent kommer inte på vad affären heter.
CARDIGAN Bläck MQ


Några signaler

Idag började vi äntligen med saker som känns relevant med lokyrket. Vi gick igenom några termer och fick lärar oss det viktigast ljus signalerna. Men det finns en hel bok med skyltar och lujssignaler som man ska veta vad det betyder. Man måste verkligen kunna alla också. för man kan inte direkt komma ut på linjen och inte veta vad en skult eller signal betyder. Då kan det vara dcet sista man gör.

 



Vi fick rita några dvärjhuvudsignaler. Men vi ska få en bok med alla den hade bara inte kommit.


ÄNTLIGEN HELG!

Trodde det aldrig skulle bli helg. Skämta:D Det har varit en så jävla slapp vecka. Vi började inte förrän vid lunch och slutade vid 15. Idag började vi vid 9.30 och sedan slutade vi vid 11.45 och nu är det helg. Men nästa vecka kör det äntligen igång på riktigt tror jag. Men man vet ju aldrig det har jag ju trot varje vecka hittills men det har varit väldigt sköna veckor att starta med. Jag ska läsa lite på det jag tror vi ska börja med till veckan. Men även om det inte är rätt så kommer vi läsa det någon gång så det gör k
ju inget.


Arbetsmiljö

Idag är det en skäning från Green Cargo som är och pratar om arbetsmiljö. Det är inte så jätte intresant eftersom att det är inget man behöver vet förrän man kommer ut på praktik. Och innan dess lär man garanterat glömt det mesta. Men en intresant eller väldigt tragisk fakta som han sa idag är att man som lokförare kör på 2,5 människor på en yrkeskarriär på 30 år. Men nu är det ju inte så att alla kör på någon. En här uppe i norrland kanske inte kör på någon. Men nere i södra Sverige kanske någon kör på 5 personer.

Man blir riktigt arg när man hör om de som tar självmord framför tåget. De personerna är i mina ögon väldigt själviska. Det tänker inte på lokföraren som kan få sin karriär förstörd för att någon vill ta livet av sig och hoppar framför tåget. Kan man inte då bara hoppa från en bro lr där en tredje part inet behöver bli inblandad. Men sen sker det några olyckor med folk som av misstag befinner sig på rälsen eller på annat sätt kommit upp på spåret. Där av vad jag kunde förstå av föreläsaren många olyckor vid oövervakade övergångar. Där det varken finns bommar eller ljus signal. Det känns som att det skulle vara lätt att fixa med signaler. För man har ju alltid vetat att tågen inte hinner stanna eftersom det har en bromssträcka på ca 1km. Så varför då bygga såna övergångar. Så för ni som ska korsa en järnväg vid en över gång där det inte finns några ljus eller bommar.
TITTA NOGRANT!


Prov imorgon.

Imorgon har vi vårat första prov på utbildningen. Det är lite nervöst:S Men det ska nog gå bra. Läraren berättade att på förra kursen var det bara en som inte klarade ett av alla prov. Antingen vill det sätta lite press på oss eller så är det lättare än vad man gör det. Men vi har gått igenom det så mycket på skolan nu så det sitter bra. Men ska även kolla igenom det lite nu Läsa igenom anteckningar och annat.

jobbig dag.

Idag var den första riktiga skoladagen. Den var lite extra jobbig för att vi var ett gäng spm drack några öl hos en i klassen igår kväll. Men det blev inte så sent somnade inte senare än vanligt. Men vi började 8.30 och gick till 15.30 den helt klart läångsta dagen hittills. Idag har det varit mycket gånomgång på tavlan om säkerhet och grundlägande saker för att få vistas innom spårområdet. Vi var även ner på bangården. Det var kul att gå och titta när han berättade det vi gått igenom i lektionssalen. Allt blir så mycket lättare att förstå.

Ikväll klockan 20.00 visar de Besiktas/Manchester United  på tv6. Det är klart man ska se den:D HEJJA UNITED!!

Baseboll

Idag när M sappade runt på alla våra kanaler så sappade hon förbi viasat sport där det vissades baseboll. Jag såg att det var en landskamp mellan Sverige och Syd Korea. Jag tänkte att fan kanske min kusin är med och spelar han har ju varit med i ett landslag. Men jag viste inte om det var Svenska eller Norska. För han kommer från norge men har spelat och bor sedan länge i Svergie. Men då ser jag när de visar en när bild på pitchern att ta me fan att det är min kusin som står och är pitcher:D Fan vad oväntat att man ska se han på tv när han spelar baseboll. Baseboll är en ganska svår sport att förstå sig på. Men jag började se och efter en stund så fattade man väldigt mycket och det blev väldigt kul att titta på matchen. Synd bara att Sverige förlorade med 5-1. Men Syd Korea är rankad 2:a i världen. Men Svergie spelar även imorgon mot Kanada så den matchen ska jag kanske se om jag får ha tv:n:)

Idag var vi ute på en promenad med hundarna ner till älven. Där är det fint att gå att titta på hur löven börjar skiffta färg på träden:D

 



Bilder på mina 3 favoriter:D

HLR

Nu har vi under två dagar haft utbildning i första hjälpen med Hjärt och lungräddning och brand i kläder och brandsläckare. I onsdag hade vi hur man ska agera om man träffar på en person som är medvetslös och måste göra HLR på. Det är mycket lärorikt att kunna och veta hur man ska göra. För det kan ju hända vart som helst och inte bara på folk man känner. Så då vet man hur man ska agera och vad man ska tänka på. Idag har vi lärt oss mycket om brand och har även fått testat släcka en brinnande docka med filt. Även testat hur man använder en bandsläckare och vad man ska tänka på.  Jag minns att vi fick öva på att göra HLR i högstadiet. Men kommer man ihåg det... skulle inte tro det. Detta är något alla arbets platser borde ha. 

 PLUS alla som har läst detta ska kolla eran brandvarnare direkt och skaffa en pulversläckare till erat hem. För med den kan ni släcka alla sorts bränder. 

Tränat

Har precis kommit in från en liten löprund på 30 min. Det räckte gått för ikväll, eftersom jag åt tunnpannkaka till middag så blev det tungt första kilometern men sen gick det bättre. Eftersom att jag inte tränar handboll längre eller har iksu att gå till så måste man ju ut och springa. Jag ska springa 3 gånger i veckan bara för att hålla en vis form på kroppen.

Idag på skolan har vi sett på film istort sett hela tiden. Det har varit filmer om järnvägens historia. Ganska intresant att se hur de arbetade i Hallsberg i börja när det drog igång. Att det fanns så många yrken som man inte trodde fanns. Sen har vi fått en rejälk bunt med papper som vi sak ta oss igenom. Eftersom vi inet har några riktiga böcker så har vi buntarna i pärmar. Läraren sa att det kommer kanske att bli några fulla pärmar med papper.  Nu blir det duschen och sedan tv:n

första dagen

Första dagen avklarad. Det var en väldigt lugn första dag. jag tyckte vi bara fikade fick lite information åt lunch och sedan slutade vi. Det kommer att bli jättebra det här tror jag. Klassen verkar bra har preatat med några och de är skjysta. En rolig grej är att en vikarie jag hade på högstadiet i fysik på Nipan läser i min klass. Jag har 2 riktigt roliga lärare. 2 äldre herrar som har jobbat innom tågyrket mest hela deras liv. De sa att det viktigaste var att man drack kaffe:P FAN jag måste lära mig att dricka kaffe:D Det skulle komma på slut provet:P imorgon börjar vi 8.30 och vi fick se hur länge vi höll på beroende på om vi får läromedlerna med posten imorgon. Annars ska vi lära oss livräddning i veckan och släcka lite bränder:D  JÄVLAR vad kul det ska bli.

Förväntan

Nu är det inte länge kvar innan jag börjar på min utbildning. Jag är lite nervös. Det är ju alltid lite pirrigt att börja med något nytt. Men det är med en stor förväntan jag vill att det ska bli måndag så jag får gå till skolan. Jag tror att det kommer att bli jättebra och är så tagad på att köra lok.:) Men det kommer nog att droja en stund innan vi får testa det:(

Jag och M har hunnit vara en sväng på Ikea också. Vi passade samtidigt på att svänga in till Sollefteå för att hälsa på föräldrarna. När man åker mot Ö-vik längs E-4:an så går botnia banan brevid nästan hela tiden. Jag hoppas verkligen att jag kommer att få jobb där:d det skulle vara roligt att köra på den:D Nu ska jag iväg och se Stockholm Boggie:)

RSS 2.0