ledig

nu har jag varit ledig i en vecka. det har avrit otroligt slöa dagar. jag har jobbat två kvällar träffat lite kompisar och fått bilen fixat. annars har det inte hänt mycket. Vi fick problem med våra bromsar på bilen och fick lämna in den på ford verkstaden på ersboda. 3600kr blev det för att byta bromsbeläg och bromsskivor. Men nu behövs ju inte det på ett tag.

Jag ringde även min handledare jag ska ha i Piteå. Han verkar väldigt bra och jag börjar inte förrän kl 17:00 nästa onsdag så jag skulle kunna fara till piteå på onsdag morgon om jag vill. Får se om det går bra för min farboro. Annars får jag fara upp på tisdag kväll.

LOV!!!!

Nu har jag 13 dagars ledighet innan jag ska ut på praktik. Vi fick ledigt redan från idag för vi har inget att göra imorgon så vi fick ledigt:D Vi hade en jätteskön dag i tisdags när vi var ute i kents stuga och grillade och solade i det härliga vädret. när vi kom dit så hade lärarna ordnat en liten tipsrunda. Sedan gick vi ut på en holme med en jättefin grillstuga och bara satt och solad och pratade skit. Svår slagen dag:D


Bild 1: Vi går i det nykörda skoterspåret ut till grillstugan. (lite svår gått)
Bild 2: Benjamin solar på Kent skoter.
Bild 3: Grillstugan Christian får en snöboll som jag tror att Anton kastade. Det blev ganska mycket snöbolls kastning. Mycket lek när man är ute:D
Bild 4: Fredrik håller på att värma sin bullens pilsnerkorv.

Slöa måndag

Idag är det ju Måndag igen. Det är den slöaste av alla skoldagar vi har. Vi börjar vid 12 och sen gör vi inte så mycket alls man sitter bara och väntar på att den ska ta slut. Idag fick vi tillbaka bromsprovet som vi gjorde i Torsdag. Det gick bra fick 62/66. Så för att ha tränat hemma max 1 timme så kan man ju inte klagga. Man behöver ju inte överanstränga sig direkt. Idag har vi förutom det. Repeterat ATC och hur den fungerar. Det är inte en helt lätt maskin att förstå sig på. Finns mycket olika saker som kan hända att den visar. Imorgon ska vi ha friluftsdag med klassen:D Vi ska ut antingen till Kents stuga eller till Pengforsen. Jag hoppas bara att det blir bra väder.

slöa fredag

Idag har det varit en riktigt slö fredag. Jag klev upp strax före 7 för att ta ut hundarna innan jag skulle starta med tvätten sen fram till luch har jag inte gjort något. M kom hem och jag gick på ica och köpte lunch till oss och nu ligger hon och sover. Jag jobbade på ikea utkörningen igår. det var den värsta kvällen på hela vintern jag slutade inte förrän 23.20 våran sista leverans i Obbola var vi klar med 22.30 så det blev sent som F.. Men det är ju alltid bra när lönen kommer:D

Igår hade vi bara prov på skolan. Det gick bra får garanterat godkänt. Hoppas gärna på VG också men tror att jag missade 5p på en fråga så det känns inte så bra men annars är jag nöjd med tankte på att jag tränat max 1 timme hemma inför provet. Mer behövde jag inte. Nu är det bara en vecka kvar i skolan tills jag går på en veckas lov och sedan 5 veckors praktik. Inatt drömmde jag förresten att jag körde tåg helt själv. Man börjar fatta hur allt går till som nu och man kan väldigt mycket teoretiskt. Nu är det bara det praktiska som saknas.


broms

Att läsa om broms är inte det roligaste man kan göra på skolan direkt. Idag har vi haft repitetion på broms som vi ska ha prov på torsdag. Det finns så mycket att tänka på så att tåget ska stanna riktigt och att det ska stå still om man lämnar det. Det som känns bäst är att det inte är så länge kvar tills vi går ut på praktik. Jag ringde chefen för hector rail och jag ska få vara ledig måndag tisdag v14. så jag kan följa med M tills hennes stuga:d det ska bli jättekul:)

Ikväll blir det det iksu igen med kalle. Det ska bli skönt att komma ditt och svettas lite.


Måndagar

Måndagar är den jobbigaste dagen av alla i veckan. Det är väldigt konstigt eftersom att vi inte börjar förrän 12 vid lunch och går ju bara som längst till 16. Men ändå känns det som den tungsta dagen. Men det är nog för att man hinner aldrig komma igång med dagen man vill bara att den ska ta slut så man får komma hem.

Ihelgen så var vi i Sollefteå det var skönt att komma bort och göra lite saker att hälsa på hemma hos mamma och pappa. Jag och M hade det otroligt trevligt och skönt där. Nu längtar jag tills vi ska till Storuman på påsk och till M:s stuga och köra skoter:D det ska bli jätteroligt hoppas det blir bra väder.

påkörningar

Denna vecka har varit en av de slappaste under våran utbildning. vi har bara gått halvdagar för att vi inte har något att göra. Men det finns väll alltid saker att göra men lärarna har svårt att bestäma sig vad vi ska göra. Jag har fått reda på att jag under lia perioden som kommer nu ska vara i Piteå på Hector Rail. Det ska bli ortoligt kul att ÄNTLIGEN få köra tåg. Men det är jobbigt att jag måste vara i Piteå för då blir jag borta så länge från min Älskade.

Idag var Jens våran utbildnings ansvarige och berättade vad man ska tänka på när man kör på en person. Att det finns saker som man kan göra för att minska traumat. Han berättade också hur det fungerar med allt som händer efter det att man kör på någon och hur snabbt man kan vara tillbaka. Det verkar som det fungerar riktigt bra när man kör på någon eftersom han berättade att ingen lokförare slutat efter det att dom kört på någon. En sak man aldrig kan veta när man kör på någon är hur man reagerar. eftersom att alla reagerar olika i jobbiga situationer. Men man hoppas ju att man inte ska få vara med om det. Men det är ju bra att man är förberäd om vad man måste göra och vad man inte måste göra.

fara och olycka

Idag har vi gått igenom vad man ska göra vid olycka och om man måste evakuera vad man ska tänka på. Man ska ju inte släppa av folk hur som helst. För personer som inte har gått utbildning att vistast innom spårområd får ju inte vistas inom spårområdet. så om man ska evakuera så är det lit eolika saker man ska försäka tänka på. Men troligt vis så kommer det nog inte att hända eftersom det är väldigt ovanligt. Kör man godståg så kommer det ju aldrig att ske.

Vi fick tillbaka provet idag som vi gjorde i torsdag. Det gick överraskande bra:) Fick 79/81 så det måste man ju vara helt nöjd med. Nu dröjer det nog länge innan det är något prov igen så det är skönt:D

praktik

Idag var Jens våran utbildningssamårdnare hos oss och pratade. Det är otroligt svårt för han att få ihop det med praktiken. Jag måste kolla med min farbror i piteå om jag får vara hos han igen. Men det blir krångligt eftersom att min älskling inte orkar att ta hand om hundarna på heltid eftersom att hon jobbar så mycket så hinner hon itne med allt. Men jag ska iallafall ringa min farbror och kolla om jag får bo där. Men att ha det som en reserv plan om jag inte får vara i vännäs. Men då är frågan vad jag ska göra med hundarna. Jag hoppas att det löser sig på något bra sätt. Ikväll ska jag fara på iksu och träna det ska bli kul att komma ditt igen:D

längesedan

Nu var det längesedan jag skrev i bloggen. Jag har inte kännt för det och det har inte hänt så mycket i skolan. Vi har börjat med hur en tågfärd går till och vilka regler det är som gäller. Det har hänt en rolig sak som kommer förändra mycket. M bästa kompis Arvidsson ska ha barn. Det kom som en överraskning men det är väldigt spännande och det ska bli kul att få en sån nära kompis som ska ha barn som man kan få ta hand om ibland när man vill. Jag har även mailat med min lärare från dyslexi linjen som jag gick på kommvux. Hon tyckte det var roligt att höra från mig och att det gick så bra för mig på utbildningen. Hon ville att jag skulle komma ner på skolan och pratat med dom som går där nu att det gör otroligt mycket att läsa den för oss som har dyslexi och att man ska ta vara på den.

Jag ska bli bättre på att skriva här från och med nu.


RSS 2.0