renar

Idag när vi var påväg till Piteå från åsträsk där vi hade spenderat natten så fick vi ett samtal från fjärren att det var renar på på spåret i slutet av en driftplats. Kommer inte ihåg exakt. Så när vi kommer ditt så saktar vi ner för det är ju onödigt om man ska köra på en ren när vi har blivit varnade. Så vi kär förbi 2 renar som springer mot oss på spåret en bit fram för att sedan vika ner på sidan. Så när renarna har springit förbi kör vi på igen. 2 minuter senare ringer fjärren igen för att banpersonalen som var vid spåret hade sagt att eftersom vi körde så sakta lyckats hållt dom på en sida och inte kunna smitaq någon stans så dom hade kunnat jaga ut renarna genom en öppning i viltstängslet. Så det kändes bra att vi kund ehjälpa till utan att vi viste om det.

Sedan har jag några bilder från mina turer till Åsträsk.
123                                    45

Bild1: Där ser vi hur Euromaint ska börja att byta hjulaxel i Åsträsk på en felaktig. Tror att det var att det hade blivit en hjulplatta.
Bild2: Där har dom hissat upp vagnen och plockat lös den felaktiga axel. Men för att få axeln som är längst ifrån vagnen under. Så var dom tvyngen att vinsja bort den axeln som låg framför. Det är det de håller på med.
Bild3: Där står vid vid en infartssignal påväg till Piteå. Kommer inte ihåg vilken driftplats.
Bild4: Det här heter mitt favorit lok att köra. Det är ett lok byggt av bombardier.
Bild5: Här är en bild på ett lok som är nästan lika dant. Men detta är byggt av Simens. Men de är ungefär lika bra att köra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0